maandag 11 juli 2011

A Channel 12 (Slot)

Alien: Anytime

Yuukio, Run, Nagi, TooruSamenvatting
Yuuko spoilert een boek waar Nagi net in begonnen is en ze maken verder wat huiswerk. Tooru denkt nogsteeds dat ze alleen is als straks Run naar een andere school gaat. Yutaka is bezig met bladeren op te vegen samen met Tooru en Miho als ze een katje in de boom ziet gaat ze hem redden. Tooru en Miho maken zich zorgen, maar alles komt toch nog goed. Run bijt op haar tong en is onverstaanbaar geworden en Yuukio gaat op jacht voor spaarpunten bij de hamburgertent voor een sleutelhanger. Als ze na een dagje samen naar huis gaan droomt Tooru dat Run een alien is en weer naar haar planeet gaat. Wanneer ze weer thuis is en daarna na buiten gaat ziet ze Run staan, die beloofd dat ze nooit zal veranderen.

Impressie
Het was een mooie slotaflevering waarin duidelijk werd dat er niets tussen Run en Tooru zal veranderen. Verder was het mooi om alle personages weer te zien in de aflevering, ook de docenten kwamen heel kort even langs. Al met al een mooie afsluiter.

Serie-Impressie
Deze serie is een echte slice-of-life anime en daarmee heb je niet echt een einde aan een serie. Maar toch is het een mooi einde en je merkt dat de vriendengroep echt heel hecht is geworden. Verder was de rode lijn van de serie de obsessie van Tooru voor Run en dat bleek gewoon een hele goede vriendschap te zijn. Ik heb geen idee of hier een tweede seizoen van komt, maar dat hoeft ook eigenlijk niet. Als het wel gebeurd is het een leuke bonus, want het kijkt lekker makkelijk weg, maar als het niet komt is er een mooi einde aan gegeven.

Geen opmerkingen: