dinsdag 2 augustus 2011

Steins;Gate 16

Sacrificial Necrosis

MayuriSamenvatting
Okabe gaat naar de speldjesman, maar hij zegt dat hij geen naam kan zeggen. Okabe besluit de klant op te wachten en het is Daru. Hij zegt dat wil dat Suzuha een vader heeft en dat soms een leugen beter is. Okabe vind dat geen goed plan en ze doen het niet. De volgende dag maakt Daru de tijdmachine af en Mayuri bekijkt deze goed. Ze ziet dat het de naam FG 204 version 2 heet. En daardoor weet ze wie de vader van Suzuha is. Ze legt uit dat het Daru is. Er volgt een hereniging tussen vader en dochter, maar die is van korte duur. Suzuha stapt de tijdmachine in en gaat naar 1974 om de IBN5100 in handen te krijgen en af te leveren bij Okabe.

Een paar uur nadat ze weg is komt Mr. Braun en levert een brief af: van Suzuha. Hij leest hem voor en het blijkt dat ze heeft gefaald en later horen ze dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Okabe verstuurt een D-Mail zodat ze meteen naar het verleden gaat zonder dat de tijdmachine kapot gaat. Dit haalt niets uit, de IBN is er niet en Suzuha is nogsteeds overleden.

Impressie
Dit was een mooie, maar ook trieste aflevering. Mooi dat Suzuha haar vader heeft gevonden, Daru, wat geen verrassing meer was. En toch wel triest omdat haar missie is gefaald en ze telkens in 2001 is overleden. Hierdoor zijn ze geen stap verder en zal Mayuri nogsteeds overlijden op hetzelfde moment. Na het verzenden van de D-Mail is het getal wel wat hoger geworden, het is nu 0,4 en ze moeten naar 1. Dus ze hebben nog heel wat te gaan. Dat zal vast nog wat emo-momenten opleveren

Geen opmerkingen: